Zes maanden wekelijkse tips op RTV Apeldoorn over omgaan met Corona

Apeldoorn, op woensdag 26 augustus om 14:45 uur is voor de laatste keer op RTV Apeldoorn radio een wekelijkse tip te horen over positief gedrag in Corona tijden. Dr. Nicolet Theunissen deelde zes maanden lang haar kennis en ervaring.

Dr. Nicolet Theunissen bedacht zich in maart dat zij de kennis en ervaring heeft die mensen kan helpen in deze Corona tijd. Daarom zet de psychologe en eigenaar van MooierMens.app zich al maanden belangeloos in om die kennis te delen. Journalisten hebben daar de afgelopen tijd dankbaar gebruik van gemaakt.

Met haar tips over positief gedrag en ingrijpende levensgebeurtenissen kwam ze wekelijks op RTV Apeldoorn en besprak ze hoe om te gaan met wat er nu weer gebeurde op Corona gebied. Hamsteren, lockdown, overheidsmaatregelen, gesneuvelde vakanties, thuiswerken, afstand houden, geen feestjes. Allemaal thema’s die een grote invloed hebben op ons leven. Haar tips hielpen de luisteraar om makkelijker om te gaan met de stress, de onrust en de onzekerheid die Corona met zich meebrengt.

Zoals zij zelf zegt: “Naast ondernemer en wetenschapper ben ik ook gewoon een mens die de gevolgen voelt van Corona. Wat mij persoonlijk het meest helpt om positief te blijven, is denken: ‘Wat kan wèl’. Op zoek gaan naar mogelijkheden, al is het maar om mezelf af te leiden van de onmogelijkheden. Dan ontstaat er weer ruimte in mijn hoofd om in actie te komen.”

Zij doet al zes maanden haar best om haar kennis en ervaring te vertalen in handige tips voor alle dag. “De tips gaan dan ook over wat je wèl kunt doen.” Zij deelt ze in de vorm van bijdragen aan artikelen, een optreden in Hart van Nederland, blogs op MooierMens.app en dus via een wekelijks interview op de radio van RTV Apeldoorn. “Elke week werd ik gebeld, want door Corona kon ik natuurlijk niet naar de studio.”

Zolang Corona levens beïnvloed zal ze haar kennis over positief gedrag blijven delen, maar voorlopig niet meer op de lokale radio. De serie wekelijkse tips op RTV Apeldoorn wordt in goed overleg beëindigd. “RTV Apeldoorn wil natuurlijk diversiteit bieden en ik was al een half jaar vaste gast.” Op woensdag 26 augustus om 14:45 uur is dan ook de laatste uitzending. De tijd die nu in de agenda van Theunissen vrijkomt is welkom, MooierMens.app en andere activiteiten vragen de nodige aandacht. Toch zegt ze: “Ik zal de wekelijkse telefoongesprekken nog missen!”