Weer thuiswerken? Liever niet!

Toen we dit voorjaar voor het eerst met corona te maken kregen was de oproep van het kabinet duidelijk: werk thuis! Rustige wegen en lege parkeerplaatsen als gevolg. Dat is tijdens deze tweede golf wel anders.

Dr. Nicolet in het AD

Sinds het begin van de coronacrisis deelt Dr. Nicolet regelmatig tips over hoe jet het beste om kunt gaan met corona. Afgelopen maandag verleende ze als gedragswetenschapper haar medewerking aan een artikel in het AD over thuiswerken. Want zo vanzelfsprekend thuiswerken was tijdens de eerste coronagolf, nu kost het toch voor veel mensen wat meer moeite.
In eerste instantie hadden we schrik voor corona, maar inmiddels zijn we er aan gewend geraakt. Het is min of meer een gegeven geworden. Dr. Nicolet bekrachtigt dat. In het artikel geeft zij aan dat we corona teveel als een ‘acute maatschappelijke ziekte’ behandelen.

“Dan komt er een genezer met gezag langs, zegt dat je rust moet houden en dan word je weer beter. Maar daarna merk je dat het terugkomt. En misschien straks nog wel een keer. Dan verliest die genezer toch wat gezag en zeg je: ‘Ja, hallo, zo is het wel goed’. Je neemt hem wat minder serieus.”

Lees het hele artikel op het AD: Tóch even naar kantoor: waarom luisteren we minder naar de oproep van Rutte om thuis te werken?