Wat wij zelf doen voor een betere wereld

Future Life Research, de maker van MooierMens.app en Leerbaas.app, stimuleert mensen zich in te zetten voor een betere wereld. Maar het is zoals het Engelse gezegde ‘practice what you preach’: wij moeten zelf wel het goede voorbeeld geven. In deze blog lees je wat wij zelf nu eigenlijk doen voor een betere wereld. Misschien haal je er inspiratie uit?

Het zit in onze missie

Iets doen voor een betere wereld, dat zit in onze missie. Want onze missie is geïnspireerd door de Sustainable Development Goals (SDG’s). Zeventien doelen voor een betere wereld. De doelen gaan over vrede, veiligheid, gelijkheid, economische ontwikkeling en het klimaat. Onze missie luidt als volgt: Wereldwijde verdubbeling van positief gedrag bereikt in 2030.

Wat wij zelf doen voor een betere wereld

Wij stimuleren anderen om te werken aan een betere wereld, daarom geven wij zelf het goede voorbeeld.

Een duurzame werkplek

Onze werkzaamheden en producten vinden het meest online plaats. MooierMens.app en Leerbaas.app worden beiden gehost door servers van Antagonist. Het datacenter Previder, dat onze websites host, draait volledig op stroom afkomstig van windmolens en zonnepanelen. Op The Green Web Foundation kun je checken hoe groen je website is. Die van ons zijn groen! This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org
Ons kantoor is gevestigd in het oude directiekantoor van Zwitsal Apeldoorn. Hier komen allerlei ondernemers bij elkaar die werken op het gebied van duurzaamheid, sociale innovatie en ICT.
Zelf werken wij met laptops. Niet alleen handig met al dat thuiswerken in het afgelopen jaar, volgens Milieu Centraal zijn laptops ruim 70% zuiniger in het energieverbruik en vereisen ze 75% minder materialen en grondstoffen. Buiten kantooruren gebruiken wij een stand-by killer, geen sluipverbruik bij ons!
Printen doen we nauwelijks, maar als het moet dan op papier met het FSC-keurmerk of papier dat gerecycled is. Wij doen sowieso aan hergebruik, de mokken en glazen komen uit de kringloop.

Voor de maatschappij

We gebruiken niet alleen duurzame producten en energie, ook zetten we ons in voor de maatschappij. Ten eerste natuurlijk met de modules van MooierMens.app en Leerbaas.app. Aan de hand van deze leuke en praktische modules kan iedereen werken aan positief gedrag en een betere wereld.

Wij staan open voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een minder gebruikelijk cv. Competenties en een leergierige houding zijn belangrijker dan (ontbrekende) papieren. Wij hebben op dit moment een vacature voor Medewerker Advies & Verkoop. Iets voor jou? Dan mag je altijd solliciteren. Of stuur de vacature door aan iemand die je kent.

Ook verwelkomen wij graag stagiaires of werkstudenten. Om ervaring op te doen, of voor een (onderzoeks)scriptie. Daarvoor kun je altijd contact met ons opnemen.

Zolang het coronavirus ons leven beheerst, deelt Dr. Nicolet tips over hoe je daarmee om kunt gaan. Ook diverse media deden een beroep op haar kennis als psycholoog en gedragswetenschapper. Die tips zijn vastgelegd in een reeks corona-blogs.

Ook meedoen met je school of organisatie?

Je inzetten voor een betere wereld hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat kan al met kleine acties.

Logo MooierMens.app, (c) Future Life Research 2021
Speciaal voor volwassenen en organisaties heeft Future Life Research MooierMens.app ontwikkeld. Met leuke en praktische opdrachten kunnen werknemers werken aan een betere wereld. Ze komen bijvoorbeeld in actie tegen discriminatie op de werkvloer, doen zaken met mensen en organisaties die het goed voor hebben met anderen en dragen bij aan een fijne werksfeer. Meer weten? Lees over de SDG’s op de werkvloer of bekijk onze zakelijke programma’s.
Of probeer de module SDG-challenge gratis uit!
Ik doe mee aan de SDG-challenge!
Logo Leerbaas.app, (c) Future Life Research 2021
Werken aan een betere wereld is niet alleen iets voor volwassenen en bedrijven. Dat kan ook in de klas. Speciaal voor scholen heeft Future Life Research daarom Leerbaas.app ontwikkeld. Daarmee kunnen leerlingen en studenten, in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar, hun metacognitieve- en burgerschapsvaardigheden meten, bespreken en ontwikkelen. Goed burgerschap en de SDG’s zijn nauw met elkaar verbonden. Lees meer in onze blog ‘SDG’s in de klas’ of test gratis de module Zwerf door de natuur. Klik daarvoor op onderstaande button.
Zwerf door de natuur