SDG’s-najaar: in actie voor een betere wereld

Kom najaar 2021 in actie voor de Sustainable Development Goals ofwel Duurzame ontwikkelingsdoelen. Maak gebruik van de leuke en praktische activiteiten die we speciaal hiervoor hebben ontwikkeld. Maak de wereld mooier met positieve acties!

Doelen voor een betere wereld

Een wereldwijde verdubbeling van positief gedrag, bereikt in 2030. Zo luidt de missie van Future Life Research, het bedrijf achter MooierMens.app en Leerbaas.app. Een stevige ambitie, geïnspireerd door de SDG’s, ofwel Sustainable Development Goals of Duurzame ontwikkelingsdoelen. Doelen die zijn afgesproken tussen de landen die aangesloten zijn bij de Verenigde Naties. Doelen die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. En die zetten wij dit najaar eens flink in de kijker!

Aan de slag voor de Sustainable Development Goals

De SDG’s bestaan uit 17 doelen voor een betere wereld. Doelen die alleen bereikt worden als we er echt voor gaan en ons positieve gedrag inzetten. De 17 SDG’s zijn verder uitgewerkt in 169 targets om zo de acties nog concreter te maken. Ze zijn echter zo breed geformuleerd dat elk land zich er in kon vinden. Wat je als persoon kan doen is daardoor minder duidelijk. Waar begin je? Maar dat we iets moeten doen is duidelijk. Dat blijkt onder andere uit het laatste klimaatrapport van de Verenigde Naties: doen we niks dan gaat het erg mis met de wereld.

De actiethema’s

Het team van Future Life Research heeft alle de persoonlijke acties die nodig zijn voor deze 17 SDG’s op basis van wetenschappelijk onderzoek gegroepeerd in acht actiethema’s. Deze actiethema’s hebben allemaal een ander hoofddoel en kijken naar hoe jij op een zo laagdrempelig mogelijke manier kunt werken aan de 17 SDG’s. Jouw acties zijn van groot belang. Samen zorgen we voor duurzame ontwikkeling en hierdoor voor nieuwe standaarden in onze maatschappij!

Betere Wereld
Door het invullen van de vragenlijst Betere Wereld (op MooierMens.app of op Leerbaas.app) kom je erachter hoe het er gaat met jouw acties voor de SDG’s. Daarna kun je aan de hand van leuke en praktische modules doelgericht aan de slag. Zet je positief gedrag in voor de SDG’s!

Het najaar voor de SDG’s!

Dit najaar zetten wij de SDG’s eens goed in het zonnetje. Want 2030, dat duurt nog maar 9 jaar! Hoog tijd dat we onze schouders eronder zetten. Daarom hebben wij allemaal leuke plannen.
SDG-actiethema 4-Bescherm de natuur (2020), MooierMens.app © Future Life Research BV, gelicenseerd onder CC-BY-NC-ND 4.0 (zie: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/).Van 18 t/m 24 september is bijvoorbeeld de Zero Waste Week in Apeldoorn. En 24 en 25 september zijn de SDG Action Days van SDG Nederland. Wij hebben een module ontwikkeld, die in deze periode gratis beschikbaar is. Daarmee zet je je extra in voor het SDG-actiethema ‘Bescherm de natuur’. Deze module is heel leuk om in de les te gebruiken of om samen met collega’s te doen. Inschrijven kan via MooierMens.app of Leerbaas.app.

Op 28 oktober start de Nationale Klimaatweek, die duurt tot 5 november. Ook daarin zijn wij spannende dingen van plan!

Ook organiseren wij dit najaar een SDG-challenge. Daarin zet je je iedere dag in voor een andere in voor een ander SDG-actiethema. Meedoen is gratis! Houd onze social media pagina’s in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief via de button hieronder:

Nieuwsbrief MooierMens.app

Nieuwsbrief Leerbaas.app

Doe jij met ons mee voor een betere wereld? Samen met je vrienden, collega’s, klasgenoten, leerlingen of buren?