Positief gedrag in Corona-tijd

Het Coronavirus kun je niet veranderen, wel de manier waarop je daar mee omgaat. Dr. Nicolet deelt al vanaf maart 2020 haar kennis over hoe je dat kunt doen.

Waarom deelt Dr. Nicolet Corona tips?

Zonder overdrijven is het leven met het Coronavirus, ofwel COVID-19, een  ingrijpende levensgebeurtenis. Het virus heeft  grote gevolgen voor onze gezondheid, ons sociale leven en onze economie. Het beïnvloed ons leven enorm, ook dat van mij. Laat ik me eerst even voorstellen: Ik ben Nicolet Theunissen, ook wel bekend als Dr. Nicolet op de website van MooierMens.app. Ik ben Senior wetenschapper en Eigenaar/ondernemer bij Future Life Research BV. Als psycholoog heb ik veel kennis van positief gedrag, gezondheidspsychologie en ingrijpende levensgebeurtenissen.

Ik blijf mijn best doen om mijn kennis en ervaring te vertalen in handige tips voor alle dag. Die tips deel ik al vanaf maart dit jaar via de krant (Stentor en AD), RTV Apeldoorn radio, televisie, e-mails, en blogs.

Wat Corona met ons doet

De afgelopen maanden zijn maanden van verlies geweest: Verlies van het vanzelfsprekende gewone leven. Verlies van het zonder nadenken de stad in gaan of met vrienden afspreken. Verlies van het optimisme dat de medische wetenschap wel even snel een oplossing vindt. Verlies van baan of financiële zekerheden. Verlies van fysieke contacten met anderen omdat je niet mag kussen of knuffelen. Verlies van gezondheid, en soms zelfs verlies van dierbaren.

Niemand was echt voorbereid op de plotselinge stress, de onrust en de onzekerheid die Corona met zich meebracht. De een kan er beter mee omgaan dan de ander. De crisis haalt soms het slechtste, maar vaker nog het beste in mensen naar boven. Dat laatste hebben we vooral nodig, want het virus is nog niet klaar met ons.

Wat mij persoonlijk het meest helpt om positief te blijven, is denken: ‘Wat kan wèl’. Op zoek gaan naar mogelijkheden, al is het maar om mezelf af te leiden van de onmogelijkheden. Dan ontstaat er weer ruimte in mijn hoofd om in actie te komen. De tips gaan dan ook over wat je wèl kunt doen. Ik hoop dat je met mijn tips wat makkelijker kunt omgaan met de stress, de onrust en de onzekerheid die Corona met zich meebrengt.

Waarom tips over Corona bij MooierMens.app?

MooierMens.app is een innovatieve website voor positief gedrag en integriteit. Met leuke praktische opdrachten die je meteen in praktijk kunt brengen. Voor meer positief gedrag en persoonlijke balans.

Positief gedrag gaat je helpen zo goed mogelijk om te gaan met wat er op je afkomt. Het is de uitdaging voor iedereen om positief gedrag te laten zien als alles tegenzit. Daar hebben we kracht voor nodig èn creativiteit èn doorzettingsvermogen èn zorgvuldigheid èn berusting. Daarmee laten we oude gewoontes los, ontwikkelen we nieuwe, helpen onszelf en helpen anderen. MooierMens.app kan je daarbij helpen.

Tip – ‘Eerst denken dan doen’ deurposter

Nog steeds actueel: mijn blog ‘Eerst denken dan doen bij Corona‘. Daarin vertelde ik over hoe je steeds weer de afweging moet maken om wel of niet je huis te verlaten.

Geen dag is hetzelfde en niemand kan je vertellen wat de goede of foute keuzes zijn. Want hoe belangrijk is het om nu eten te gaan kopen als je bijna door je voorraad heen bent? Of de kinderen buiten te laten spelen als ze binnen de tent afbreken? Jij bent degene die bepaalt wat nodig is en wat kan. Maar natuurlijk wil je daarbij wel jezelf en je gezin veilig houden.

Drie denkstappen helpen je bij je overwegingen. Lees meer over de denkstappen en download de handige deurposter. Zodat je betere keuzes maakt als je het huis verlaat.

Nicolet Theunissen