Verenigde Positieve Initiatieven

VPI: de onderzoekswebsite van Future Life Research

Over het initiatief

Verenigde Positieve Initiatieven (VPI, een not-for-profit initiatief van Future Life Research BV) is opgezet om door onderzoek bij te dragen aan Wereldwijde verdubbeling positief gedrag bereikt in 2030
Een stevige ambitie geïnspireerd door de Sustainable Development Goals. Deze doelen kunnen alleen gehaald worden als mensen er echt voor gaan en hun positief gedrag inzetten om dit voor elkaar te krijgen.

Doe mee aan onderzoek, VOOR DE WERELD en voor jezelf.

Wij zetten in op samenwerking: we maken ons sterk voor een soort VN van positief gedrag, vandaar de naam de Verenigde Positieve Initiatieven. Want hoe meer mensen zich aan deze ambitie verbinden, hoe beter. Gelukkig zijn er al veel initiatieven voor positief gedrag. Wij werken graag samen. Jij ook? Samen voor een betere wereld.

Over de website

Normaal gesproken worden sociaal wetenschappelijke vragenlijsten via standaard online vragenlijst software aangeboden. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Interactief Micro leren is het mogelijk om deelnemers na het invullen van de vragenlijsten meteen van feedback te voorzien.

Doe mee aan onderzoek, voor de wereld en VOOR JEZELF.

Over het meest recente onderzoek

In de periode februari-mei 2020 heeft op VPI het onderzoek ‘Positief in actie voor de SDG’s’ gelopen.
Hoe gaan wij er met zijn alle ervoor zorgen dat Sustainable Development Goals (SDG’s) in 2030 gehaald worden? Wijdenken dat door het stimuleren van individueel positief gedrag de doelen makkelijker gehaald zouden kunnen worden. En zelfs in deze heftige Corona tijden is duidelijk dat de SDGs belangrijker zijn dan ooit. We zijn ons meer bewust van het belang van gezondheidszorg en onderwijs voor iedereen. Wandelen in de natuur is een uitlaatklep voor vele gezinnen en we zien de CO2 uitstoot omlaag gaan, al is het maar een tijdelijk effect. Mensen zetten zich in om elkaar steun te bieden en elkaar te helpen waar nodig. Allemaal positief gedrag dat bijdraagt aan het behalen van de SDG’s.

DOE MEE AAN ONDERZOEK, voor de wereld en voor jezelf.

Het onderzoek richt zich op de relatie tussen positief gedrag in het algemeen en SDG-acties in het bijzonder. Hoe? Door te testen welke SDG-acties en welk positief gedrag de respondenten in de afgelopen twee weken hebben uitgevoerd. Als bonus krijgen de respondenten aan het einde van de vragenlijst de eigen resultaten te zien en feedback over hoe zij zichzelf nog meer kunt verbeteren. Maar het mooiste is natuurlijk dat we kennis opdoen die uiteindelijk helpt de wereld te verbeteren!

Logo van Verenigde Positieve Initiatieven, de onderzoekswebsite van Future Life Research BV