Sound of Balance (NL)

Sound of Balance gaat voor de essentie en emotie van liedjes. Het zijn Dirkjan en Nicolet, piano en zang. Met Popsongs van nu, Jazz van vroeger, covers en eigen werk. Luister en voel!

  • Gezellige kroegoptredens: genieten van bekende en minder bekende pop en jazz tijdens een avondje uit.
  • Theater-of poppodia: met de minimale bezetting van piano en zang een intieme muzikale podiumact.
  • Chique entertainment: voor het opsieren van uw relatie-evenement, opening, congres of diner.
  • Life-muziek tijdens praatprogramma’s: prettig intermezzo tijdens tv-programma of paneldiscussie. Zie ook Hoofd en Hart inspiratieprogramma.

 

Inhoud

 

Boekingen

DirkJan Thiescheffer, tel: 06 29911577
info@soundofbalance.nl
                        

Opnames

Een compilatie van life gespeelde songs: Fireproof (Catharina 2.0); Remains of the Day (Catharina 2.0); Skyfall (Adele en Paul Epworth); Summertime (Gershwin); My Funny Valentine; Love for two (Amor pelos dois, Luísa Sobral). More information and bookings: soundofbalance.nl

Biografie, kort

Sound of Balance, een piano-zang duo met popsongs van nu, Jazz van vroeger, covers en eigen werk. Het duo duikt diep in de emotie van elk nummer en schuwt het experiment niet. Nicolet (zang) en Dirkjan (piano) nemen met aanstekelijk enthousiasme het publiek mee in hun muzikale wereld. Luister en voel!

Biografie, lang

Over Sound of Balance

Sound of Balance, een piano-zang duo met popsongs van nu, Jazz van vroeger, covers en eigen werk. Het duo brengt een opvallende mix van oude Jazz, nieuwe Pop en eigen nummers. Bekende nummers worden afgewisseld met door Nicolet geschreven pareltjes. Dirkjan en Nicolet duiken diep de emotie van elk nummer in en schuwen het experiment niet. Om daarna met aanstekelijk enthousiasme het publiek mee te nemen in hun muzikale wereld.

Hoeveel piano-zang duo’s slagen erin om het bigband nummer Skyfall geloofwaardig neer te zetten? Of een hit uit La Casa De Papel “My life is going on” zowel herkenbaar als totaal nieuw te vertolken? Dirkjan en Nicolet doen dat en dat heeft alles te maken met de totaal verschillende muziektradities die zij meenemen in Sound of Balance:

Nicolet is muzikante, zangeres en producer van elektronische popsongs. Een elegant podiumbeest dat met gevoel voor drama pop, jazz en klassiek laat versmelten. Dirkjan is pianist en toetsenist. Een muzikant die zichzelf ten dienste stelt van de muziek en uitpakt tijdens solo’s. In zijn spel komen soul, blues(rock) en pop op het podium tot leven. Samen zijn zij Sound of Balance. SoB gaat voor de essentie en emotie van liedjes. Popsongs van nu, Jazz van vroeger, covers en eigen werk. Chique entertainment voor opening, congres of uitreiking. Luister en voel!

Over Nicolet Theunissen

Nicolet (1964) komt uit een muzikaal nest, samen zingen en het leren spelen van een instrument (klassiek piano) hoorde bij de opvoeding. Al van jongs af aan maakte ze haar eigen liedjes en op school greep ze elke kans aan om het podium op te gaan. Ze nam zanglessen en bekwaamde zich in de klassieke zangtechnieken maar altijd voor een pop/jazz toepassing.

Nicolet maakte deel uit van A Modest Proposal (1983-1993), een new wave elektronische popband die haar tijd ver vooruit was. De door hen in de jaren 80/90 uitgebrachte LP en CD gelden als collectors items in de kringen van alternative new wave liefhebbers. Nicolet’s veelzijdigheid blijkt o.a. uit de optredens voor Radio 4 van A Modest Proposal met Steven Brown (Tuxedomoon). Of haar samenwerking met onder meer percussionist Nippy Noya en operazanger Marco Bakker tijdens de presentatie van de A Modest Proposal CD ‘Contrast’. Tussendoor trad Nicolet als gastzangeres regelmatig op in diverse Jazz formaties, zowel in het feesten-en-partijen-circuit als tijdens Jazz festivals waarin zij ondermeer optrad met contrabassist Tjitze Vogel.

Naast een carierre als sociaal wetenschapper, starte zij met o.a Ton van Dort (Cirque du soleil) en Bert van de Grift (A Modest proposal, Human Beings) in 2001 de elektronische popgroep BiNT, waarmee ze de Nationale muziek encyclopedie haalden. In 2005 overleed plotseling toetsenist/producer en muzikale partner Bert van de Grift, wat meteen het einde van BiNT inluidde. Vanaf 2008 ontwikkelde zij zich onder de naam Catharina 2.0 verder als producer en componist en trad sporadisch op. Pas in 2018, na het ontmoeten van DirkJan tijdens een jamsessie, pakte Nicolet haar carrière als live muzikant weer op. Of zoals ze zelf zegt: “Het podium opgaan als deel van Sound of Balance voelt als thuiskomen.”

Over DirkJan Thiescheffer

DirkJan (1960) speelt sinds 1972 piano en staat vanaf 1978 op het podium. Vanaf 4 jarige leeftijd was hij al met muziek maken bezig. Eerst jaren blokfluit en later piano en een beetje gitaar, zowel klassiek als lichte muziek (easy pop, soft jazz, jazz). Al gauw slaat de weegschaal door naar de lichte muziek en speelt hij authentieke soul, rock-disco en Jazz.

DirkJan maakte deel uit van Joeri Gagarin and the Fadeaways (1980-1990) een 12 koppige soulband die overal in Nederland en België podia onveilig maakte, tot Carré aan toe! Ook tv optredens met o.a. Paul de Leeuw maakten deel uit van zijn ervaring. Dirkjan toerde daarna acht jaar door Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk met de rockband Lets Go Dutch. Inmiddels heeft hij zowel op kleine podia (kleine zalen, cafe’s en bruiloften) als op de grotere podia gestaan, o.a. Het Amstel hotel, de Kleine Komedie, Koninklijk Theater Carré, de Uitmarkt en vele theaters in Nederland en België. Hij maakte muziek voor bedrijfsvideo’s en begeleidde jonge muzikanten vanuit buurthuizen en muziekscholen.

DirkJan werkte vervolgens jarenlang in de horeca en ronde die periode af als Docent consumptieve technieken aan een ROC. Daarna pakte hij het muziek maken weer op. In 2018 startte hij het Supersessies initiatief dat een podium biedt aan jong talent onder zijn leiding en samen met collega muzikanten. Hij ging met diverse rockbands het podium op, o.a. met Boris van der Lek. Sinds 2019 kan hij zijn rockambitie uitleven in de Herman Broodband Huize Ria. Tijdens een jamsessie in 2018 ontmoeten Nicolet en DirkJan elkaar en begon er een gezamenlijke zoektocht naar de emotie in de muziek. Met de verrassende uitkomst: Sound of Balance.

Playlist

Op alfabetische volgorde:

NummerComponistJaar
A Gentle BreezeMuziek: origineel A Modest Proposal (inclusief Nicolet), piano versie: Nicolet, tekst: Nicolet1990
A TeamMuziek en tekst: Ed Sheeran2010
Dont wait too longMuziek en tekst: Madeleine Peyroux2004
Feeling goodMuziek en tekst: Newley en Bricuss (bekend van Nina Simone uit 1965)1964
FireproofMuziek: Nicolet, Tekst: Nicolet en Ton van Dort2004
I love youMuziek en tekst: Billie O’Connell (=Billie Eilish) and Finneas O’Connell2019
Love for two (Amor pelos dois)Muziek en tekst: Lyrics Luísa Sobral (door Salvador Sobral, Eurovisie Songfestival 2017) Engelse tekst: Nicolet2017
Mad worldMuziek en tekst: Roland Orzabal (voor Tears for Fears)1982
Mag ik dan bij jouMuziek: Rogier Wagenaar en Sander Geboers, tekst: Claudia de Breij2009
MemoryMuziek en tekst: Andrew Lloyd Webber en Trevor Nunn (uit de musical Cats)1981
My Favorite ThingsMuziek en tekst: Rodgers en Hammerstein (Sound of music)1965
My Funny ValentineMuziek en tekst: Rodgers en Hart1937
My life is going onMuziek en tekst: Manel Santisteban (uit “La Casa De Papel” Cecilia Krull)2017
Remains of the dayMuziek en tekst: Nicolet Theunissen1993
SkyfallMuziek en tekst: Adele en Paul Epworth2012
SummertimeMuziek en tekst: Gershwin (Uit de opera Porgy and Bess)1935
WindmillsMuziek: Berman en Berman, tekst: Legrand1968
With a little help from my friendsMuziek en tekst: Paul McCartney en John Lennon1967

Heb jij een idee over een nummer dat Sound of Balance echt moet gaan spelen? Mail ons!

Beeldmateriaal