Morele ontwikkeling en bedrijfsethiek

Dr. Nicolet Theunissen richt zich op leerinnovaties voor morele ontwikkeling. Zodat ook uw organisatie haar morele-klimaat kan verbeteren.

Hoe bereid je je voor op een toekomst die niemand kan voorzien? Door zelfsturend,  initiatiefrijk en flexibel om te gaan met ontwikkelingen en innovaties. Door daarbij te varen op een moreel kompas om zo de wereld een beetje mooier te maken. Hoe je daar komt? Dat is uitdaging die Theunissen in haar bedrijf Future Life Research oppakt.

Dr. Nicolet C.M. Theunissen draagt bij aan de Community van Platform Integriteit en Bedrijfsethiek op het vlak van leerinnovaties voor morele ontwikkeling. Daarbij beperkt zij zich niet tot vraagstukken rond integriteit en morele moed. Ook deugden als zorgvuldigheid, zelfvertrouwen, empathie, passie en ambitie komen aan bod.

Deugden zijn positieve persoonlijke kwaliteiten die samen een moreel kompas vormen: ze helpen je het ‘goede’ te doen bij de grote en kleine morele dilemma’s in het leven. Deugden uiten zich in positief gedrag. Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat straf en reguleren een rol kan spelen bij het voorkomen van misdragingen, maar minder geschikt is voor het stimuleren van positief gedrag. Daarvoor zijn positieve bevestiging en concrete opbouwende activiteiten nodig. Door deugden te versterken stimuleert u het morele-klimaat in uw bedrijf of organisatie.

Theunissen is initiator en eigenaar van MijnDeugden.nl, een online leeromgeving voor persoonlijke ontwikkeling, geïnspireerd door deugden. Ze is o.a. aangesloten bij de Association for Moral Education (AME). Sociaal wetenschappelijk vakmanschap (zie cv en publicaties), creativiteit, leiderschap, (zelf)kritisch vermogen en zakelijk inzicht maken haar een inspirerend spreker en onderzoeksleider.

Ze kan ondermeer begeleiden bij:

  • Concrete oplossingen voor het uitvoeren van compliance beleid
  • Wetenschappelijke evaluatie van het waarden- en deugdenklimaat in de organisatie
  • Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar effect van compliance interventies.
  • Ondersteunen bij morele persoonlijke ontwikkeling binnen en buiten de bedrijfscontext

Contact: nicolet@futureliferesearch.nl

               linkedin   twitterfacebook