Stap 1. Kies je gedragsdoelen.
Stap 2. Eigen organisatie webapp.
Stap 3. Betrokken medewerkers!
Het Aanbod
Transformeer Jouw Organisatie tot een Lerende Organisatie
Beste HR- of L&D-manager, wil je positief gedrag binnen je organisatie bevorderen en medewerkers helpen zich een leven lang te ontwikkelen? Wij bieden gepersonaliseerde webapps en ondersteuning om persoonlijke-, sociale- en vakcompetenties te stimuleren. Met onze flexibele oplossingen kunnen medewerkers altijd en overal aan hun ontwikkeling werken. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe met onze oplossingen jouw medewerkers stabieler èn flexibeler worden.
Evidence-based
- Verdubbel positief gedrag.
- Gemaakt door gedrags- en onderwijsexperts.
- Wetenschappelijk gefundeerd en veilig.
- Geschikt voor evaluaties en interventies.
Praktisch
- Van beleid naar concrete acties.
- Oefenen voor de praktijk, in de praktijk.
- Flexibel altijd en overal via mobiel of desktop beschikbaar.
- Opschaalbaar, voor afdeling of organisatie.
Motiverend
- Altijd positief: van goed naar beter.
- Gemeenschappelijke taal voor iedereen.
- Voor alle functies in je organisatie.
- Voor betrokken medewerkers.
De samenwerking
Voor een wereld met meer positief gedrag
Waarom kiezen voor onze oplossingen?
- Gepersonaliseerde Oplossingen: Wij bieden twee flexibele opties om aan de specifieke behoeften van jouw organisatie te voldoen. Maak gebruik van accounts en een eigen dashboard binnen MooierMens.app of ontvang een maatwerk webapp volledig aangepast aan de identiteit van je organisatie. Onze oplossingen stimuleren continu leren en ontwikkelen, waardoor medewerkers altijd en overal hun vaardigheden kunnen verbeteren.
- Positieve Impact: Door onze oplossingen te implementeren, draag je bij aan een werkomgeving met meer positief gedrag. Dit versterkt niet alleen de tevredenheid en productiviteit van medewerkers, maar helpt ook bij het creëren van een stabieler en flexibeler bedrijfsklimaat.
- Ondersteuning en Groei: Wij bieden niet alleen technologie, maar ook de nodige ondersteuning en expertise om jouw HR- en L&D-strategieën te versterken. Samen kunnen we innovatieve manieren vinden om positieve veranderingen binnen je organisatie te bewerkstelligen.


Het product
e-changing
E-changing is digitale didactiek voor gedragsverandering met bijpassende software.
Onze e-changing webapps dagen je uit naar je huidige gedrag te kijken, helpen je je overtuigingen te bespreken en een actieplan voor ontwikkeling te maken. We vatten dat samen als Meet + Bespreek + Ontwikkel, de basisingrediënten van onze webapps. Dat is niet alleen praktisch en leuk, maar ook nog eens wetenschappelijk verantwoord.
De door Future Life Research ontwikkelde e-changing aanpak is geschikt voor alle doelgroepen, of het nu gaat om zelfmanagement bij zorgprofessionals, het stimuleren van duurzaamheid of circulaire productie in bedrijven, integriteitsontwikkeling bij de overheid, ondernemerschap bij studenten of startende ondernemers, veiligheid en bedrijfshulpverlening of ander competentie gebaseerd gedrag. Een mooie kans voor iedereen. Maar alleen kunnen we de wereld niet snel veranderen, samen wel. Daarom bieden wij oplossingen voor elke organisatie die meer aan positief gedrag wil doen.
Speel een sleutelrol bij de wereldwijde verdubbeling van positief gedrag door gebruik te maken van onze e-changing aanpak. Met deze wetenschappelijk gefundeerde aanpak slaag je er wèl in om gedrag te activeren of zelfs te veranderen bij jouw medewerkers. Samen zorgen we voor een flexibeler en gezonder bedrijfsklimaat.
Frequently Asked Questions (FAQs)
Q: Wat is het doel van jullie oplossingen voor organisaties?
A: Ons doel is om HR- en L&D-managers te helpen hun medewerkers te ondersteunen en te motiveren met een webapp die perfect past bij hun organisatie en het gewenste gedrag. We willen jullie ondersteunen in het creëren van een positieve leeromgeving door gedragsverandering en leven lang leren te stimuleren.
Q: Wat zijn de voordelen van jullie gepersonaliseerde oplossingen?
A: Wij bieden twee flexibele opties om aan de specifieke behoeften van jouw organisatie te voldoen:
- Accounts op maat: Maak gebruik van accounts en een eigen dashboard binnen MooierMens.app voor eenvoudige integratie en beheer. Laat je werknemers profiteren van onze catalogus aan modules voor positief gedrag.
- Maatwerk Webapp: Ontvang een maatwerk webapp volledig aangepast aan de identiteit van je organisatie. Onze oplossingen stimuleren continu leren en ontwikkelen, waardoor medewerkers altijd en overal hun vaardigheden kunnen verbeteren.
Q. Hoe dragen jullie oplossingen bij aan een positieve impact binnen de organisatie?
Q: Wat is jullie ondersteuning en hoe helpen jullie bij de groei van onze HR- en L&D-strategieën?
Q: Wat zijn de belangrijkste kenmerken van jullie aanbod?
A: Ons aanbod omvat:
- Evidence-based: Verdubbel positief gedrag met een webapp gemaakt door gedrags- en onderwijsexperts, wetenschappelijk gefundeerd en veilig, geschikt voor evaluaties en interventies.
- Praktisch: Van beleid naar concrete acties, oefenen voor de praktijk, flexibel altijd en overal beschikbaar via mobiel of desktop, opschaalbaar voor afdeling of organisatie.
- Motiverend: Altijd positief, een gemeenschappelijke taal voor iedereen, geschikt voor alle functies in je organisatie, voor betrokken medewerkers. Werknemers kunnen zo altijd en overal aan hun ontwikkeling werken, ondersteunend aan een leven lang leren.
Positief gedrag
Van dit soort gedrag willen we meer!
Positief gedrag is dat wat je doet. Positief gedrag heeft fijne gevolgen voor jezelf en je omgeving. Het wordt daarom ook wel ‘wenselijk gedrag’ of ‘goed gedrag’ genoemd. Dat waar vroeger je ouders of docenten blij mee waren en waar anderen je complimenten voor geven.
Hier zijn een aantal voorbeelden van positief gedrag:
- Prettig gezelschap zijn voor anderen;
- Opkomen voor een collega;
- Je fantastische plannen werkelijkheid laten worden;
- Afmaken waar je aan begint;
- Jezelf op de voorgrond durven zetten;
- Iemand vergeven die iets verkeerd deed.
Vaak kunnen anderen het zien als je aan mooi gedrag doet. Denk aan “Opkomen voor een collega”. En soms is het eerst alleen voor jezelf te zien, namelijk als je anders over dingen gaat nadenken. Neem hier als voorbeeld: “Iemand vergeven die iets verkeerd deed”. Anders nadenken is niet meteen zichtbaar. Maar meestal ga je je daarna anders gedragen en dat is wel te zien. Dan ga jij met jouw positieve gedachten iets moois doen. Je doet bijvoorbeeld niet meer boos tegen iemand die je vergeven hebt.
Positief gedrag is dus het goede doen in het dagelijks leven, met prettige gevolgen voor jezelf en de wereld om je heen. Meer positief gedrag zorgt voor een sociale, dappere, enthousiaste, zorgvuldige, evenwichtige, dankbare, duurzame, eerlijke, rechtvaardige, natuurlijke en veilige wereld.
Voor dit soort gedrag hebben we een aanbod
We hebben meet-, bespreek- en ontwikkel modules in onze catalogus voor allerlei soorten positief gedrag: Van heel algemeen (positief gedrag), wat specifieker (zelfsturend leren, creatief vermogen) naar nog concreter (acties voor een betere wereld) en heel vakspecifiek (BHV-competenties voor een veilige werkplek).
We benaderen al deze vormen van positief gedrag als competenties. Competentie = je weet hoe je iets moet doen, je kunt het doen en je wilt het ook. Want als je iets kent, kunt en wilt, dan is de kans groter dat je iets gaat doen. Zeker met hulp van onze innovatieve e-changing aanpak.
In ontwikkeling zijn competenties voor digitale geletterdheid, voor ondernemerschap en voor inclusief gedrag (=anti-discriminatie). Heeft jouw favoriete doelgroep behoefte aan ander soort competenties voor positief gedrag? Vertel het ons, dan bekijken we wat er mogelijk is.
Competenties voor volwassenen

Competenties voor kinderen

Competenties voor veiligheid

De wetenschap
Gedragsverandering onder leiding van Dr. Nicolet
E-Changing is een nieuwe innovatieve aanpak voor gedragsverandering. Er gingen 7 jaar innoveren en proberen aan vooraf, met ons team van ontwerpers, programmeurs, onderwijskundigen en onder leiding van Dr. Nicolet C.M. Theunissen, gedragskundige met 30 jaar wetenschappelijke kennis- en praktijk ervaring.
Gedragsverandering is mogelijk
Gedragsverandering is moeilijk maar zeker niet onmogelijk. In de psychologie is er veel onderzoek naar gedaan en er zijn een aantal toonaangevende modellen die goed beschrijven hoe gedrag ontstaat en kan veranderen. Enkele voorbeelden zijn de Theory of Planned Behavior, Self-regulation Theory en Self-determination Theory.
Groeimindset
Welk model je ook hanteert, twee thema’s blijken een belangrijke rol te spelen: je overtuigingen en je actieplannen. Als je je gedrag wilt veranderen is het belangrijk te beginnen bij je overtuigingen (bijvoorbeeld ‘met respect met je collega’s omgaan is belangrijk voor het werk’) en dan liefst een overtuiging die gaat over de mogelijkheid om te veranderen (in plaats van ‘Ik BEN niet zo attent, dat is nou eenmaal zo’ formuleren als ‘ik DOE niet zo attent, dat kan ik ook anders gaan doen’). Dat noemen we ook wel groeimindset. Dan ga je er vanuit dat je je kunt ontwikkelen en leren.
Van plan naar actie
Als je besluit iets te willen veranderen heb je een zo concreet mogelijk actieplan nodig. Een plan dat niet alleen beschrijft wat je wilt gaan doen (bijvoorbeeld: ‘Ik ga voortaan eerder zeggen wat ik denk van als grappig bedoelde rascistische opmerkingen’), maar ook wanneer je dit wilt doen. Verder denk je in je actieplan na over hoe je je gewoontes kunt doorbreken, welke steun je daarbij nodig hebt of welke hindernissen je daarbij ziet (bijvoorbeeld: ‘Meestal laat ik anderen aan het woord, maar ik ga morgen tijdens die vergadering bij het tweede agendapunt zeggen wat ik denk van hoe we met elkaar omgaan. En van te voren vraag ik collega X om steun, want ik verwacht tegenstand van collega Y’). Hoe gedetailleerder je actieplan is, hoe hoger je zelfvertrouwen wordt en hoe groter de kans dat je echt je gedrag gaat veranderen.
Meer over de wetenschap achter e-changing
Steun bij gedragsverandering
De theorie is duidelijk, maar nu de praktijk: voor veel mensen is het stil staan bij overtuigingen en actieplannen niet iets wat vanzelf gaat. Begeleiding is daarom nodig en kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Persoonlijke coaching bij gedragsverandering is effectief, maar kost veel tijd en geld. Bovendien is het succes afhankelijk van de kwaliteit en ervaring van coaches. Bij opschaling is die kwaliteit niet altijd te borgen. Voor online opschalingsmogelijkheden wordt vaak gekeken naar software voor e-learning. Maar de mogelijkheden daarvan voldoen niet aan de eisen voor gedragsverandering. Te veel nadruk op kennis, te weinig op toepassing in de praktijk.
De innovatie
Dat is de reden dat Future Life Research e-changing heeft ontwikkeld. Waar e-learning zich richt op het delen van kennis zodat je het beter weet, stimuleert e-changing het toepassen in de praktijk, het beter doen. E-changing webapps dagen je uit naar je huidige gedrag te kijken, helpen je je overtuigingen te bespreken en een actieplan voor ontwikkeling te maken. We vatten dat samen als Meet + Bespreek + Ontwikkel, de basis-ingrediënten van onze webapps. De software nodig voor e-changing noemen we IML (Interactive Micro Learning) en bekende toepassingen zijn MooierMens.app en Leerbaas.app.