Meet, bespreek en ontwikkel met e-changing

Onze e-changing webapps dagen je uit naar je huidige gedrag te kijken, helpen je je overtuigingen te bespreken en een actieplan voor ontwikkeling te maken. We vatten dat samen als Meet + Bespreek + Ontwikkel, de basisingrediënten van onze webapps. Dat is niet alleen praktisch en leuk, maar ook nog eens wetenschappelijk verantwoord. In deze blog vertellen we hoe dit concept helpt bij gedragsverandering.

Eerlijk digitaal onderwijs

Future Life Research, maker van o.a. Leerbaas.app en MooierMens.app, heeft zich aangesloten bij de Coalitie Eerlijk Digitaal Onderwijs. Want ook wij willen een alternatief ontwerp van digitale leeromgevingen, waarmee je eerlijk, veilig en flexibel kunt werken.

Bijles of werken aan studievaardigheden?

Scholen gaan er steeds meer vanuit dat leerlingen zelfsturend kunnen leren. Maar ze hebben hier nog veel begeleiding bij nodig. Werk vooral aan studievaardigheden zodat bijles minder nodig is. Als mentor van brugklas leerlingen heb ik al veel kinderen en hun ouders begeleid bij het leren op de middelbare school. Dat de overstap vanaf de basisschool […]

Zelf bepalen wat je gaat doen

Nudging voor gedragsverandering is populair. Dr. Nicolet vertelt waarom ze liever andere technieken voor gedragsverandering kiest.

Kies e-changing: start sociale media campagne

Kies e-changing voor echte verandering! Deze week start onze campagne voor het promoten van onze digitale didactiek voor gedragsverandering. In deze blog over waarom en hoe we deze hebben ontwikkeld.

Van coronacrisis naar energiecrisis

Dr. Nicolet en Lidia Olsthoorn van RTV Apeldoorn spraken over de energiecrisis en over wat je wel kunt doen in deze opnieuw lastige tijden.

Inspiratie tijdens het Impact Festival

Impact maken en in actie komen voor een betere wereld? Tijdens het Impact Festival op 24 mei 2022 liet dr. Nicolet met workshops en een gratis module van MooierMens.app zien hoe je dat doet. Zij vertelt in deze blog over de geslaagde middag. Over het Impact Festival Apeldoorn Dinsdag 24 mei organiseerde Impact Plek het […]

Verpakkingsvrij winkelen lastig?

Op 16 april jl. verscheen een artikel op de EenVandaag website over verpakkingsvrij winkelen. Dr. Nicolet is om advies gevraagd over de gedragsverandering die hier voor nodig is.

Minder pesten? Meer positief gedrag!

Vandaag is het de landelijke dag tegen het pesten. Dat pesten het welzijn van kinderen en volwassenen beïnvloed is wel duidelijk. Hoe je kunt bijdragen aan minder pesten lees je in deze blog.

Welzijn en Studiesucces

Wil je slagen in de maatschappij, dan zijn cognitieve- èn sociaal-emotionele ontwikkeling belangrijk. Zit je lekker in je vel dan leer je beter, gaat het leren goed dan voel je je beter. Deze blog is de start van een reeks blogs over welzijn en studiesucces. Introductie van het thema welzijn en studiesucces Een opleiding of […]