Maak je dromen waar!

In 2014 was MooierMens.app nog een droom. Daarna een plan en vooral heel veel vertrouwen in een positieve uitkomst. Zonder idealisme was de Startup er niet geweest. Deze blog is een bewerking van een gastblog die ik heb geschreven voor ACT on virtues bij de deugd van de week Idealisme.


Update 2019: Op 4 juni is de MijnDeugden website opnieuw gelanceerd onder de naam MooierMens.app (lees hier wat er is veranderd). De actie aan het einde van deze blog is verlopen. De inhoud van deze blog kan nog steeds nuttig zijn, dus veel plezier met het lezen ervan!


Het staat er zo mooi op de deugdenkaart Idealisme van Uitgeverij ACT on Virtues: Idealisme helpt me mijn dromen te realiseren. Toen ik in 2014 het eerste idee had voor MijnDeugden.nl was het nog een droom. Daarna een plan en vooral heel veel vertrouwen in een positieve uitkomst: een toffe website die mensen stimuleert tot positief gedrag in hun leven. En dan liefst ook nog financieel levensvatbaar. Concept, inhoud, vormgeving, functionaliteiten: alles moest bedacht en gemaakt worden. En daarna bekend gemaakt bij het publiek. Dit hele project vraagt daadkracht, creativiteit en passie en dus ook… idealisme.

Een zoekactie op internet leverde meer dan 450 deugdenbeschijvingen op! Mijn ideaalbeeld is een totaalplaatje dat mensen houvast geeft bij het online werken aan deugden. Daarom heb ik alle gevonden deugden gegroepeerd in zes rollen: Aardig Mens, Dapper Mens, Enthousiast Mens, Zorgvuldig Mens, Evenwichtig Mens, en Dankbaar Mens. Met de term Deugdenrol benadruk ik dat deugden gaan om iets wat je DOET. Gedrag dus, niet een bepaald soort mensen. De Deugdenrollen kunnen zelfs samenvallen in één persoon.
Enthousiast Mens zonder rand (2016), , een van de deugdenrollen van Mijndeugden.nl © Future Life Research BV, gelicenseerd onder CC-BY-NC-ND 4.0 (zie: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/).
De deugd Idealisme past bij de deugdenrol Enthousiast Mens. Zo’n mens zet zich met besmettelijk veel energie in voor duidelijke doelen. En die mogen groot zijn! Wil jij dat ook, vraag je dan het volgende af:

  • Hoe was het de afgelopen week bij jou, dat idealisme?
  • Zag jij nieuwe mogelijkheden, volgde jij je nieuwsgierigheid, zette jij je voor 100% in?
  • Wie liet dit gedrag zien, of had het kunnen laten zien? Jij, of iemand anders?
  • Zou je daar vaker aan willen doen? Privé of op het werk?
  • Kijk vandaag eens anders naar je dag: zie jij kansen voor idealisme?
  • Begin dan daar.

Is het idealisme om te denken dat je de wereld mooier kunt maken met deugden? Jawel, ik zie het helemaal voor me! Dus sta wat vaker stil bij deugden, bijvoorbeeld door je in te schrijven bij de deugd van de week van Uitgeverij ACT on Virtues. Wil je aan de slag met Idealisme en Enthousiast Mens? Maak dan die droom waar met de praktische modules van MijnDeugden.nl. Maak de wereld mooier en maak jezelf een mooier mens!

Meld je aan!

 

Nicolet Theunissen