Future Life Research

Sociale innovaties voor het onbekende.

Future Life Research (FLR) werkt aan “Wereldwijde verdubbeling van positief gedrag, bereikt in 2030”. FLR ontwikkelde hiervoor het innovatieve e-changing: digitale didactiek voor gedragsverandering en bijpassende software plus implementatie-advies. Hiermee dagen we mensen en organisaties uit zich voor te bereiden op het onbekende. FLR vindt oplossingen voor nog onbekende problemen!

Activiteiten

 • Innovatieve webapps die steunen bij het omgaan met veranderingen:
  • MooierMens.app voor organisaties: Meet, bespreek en ontwikkel de acties voor een betere wereld (SDG’s), integriteit en persoonlijk leiderschap. Maak jezelf een mooier mens!
  • Leerbaas.app voor scholen: Meet, bespreek en ontwikkel metacognitieve vaardigheden als zelfregulerend leren, creatief vermogen en burgerschap bij 10- tot 18-jarigen. Voor een veranderende wereld!
  • Interactief Micro Leren (IML), een modern alternatief voor e-learning. IML is een webapp met laagdrempelige, interactieve micro-leeroefeningen. Hiermee leert de deelnemer het eigen gedrag te veranderen en voornemens uit te voeren. Geschikt voor maatwerk en ‘white label’ oplossingen. Zowel Leerbaas.app als MooierMens.app hebben ‘IML inside’.
 • Onderzoek & adviestrajecten in opdracht of Master-classes en lezingen over:
  • Ethiek in praktijk via positief gedrag en deugden.
  • Zelfsturend leren en ontwikkelen
  • Zelfsturend voorbereiden op onbekende (technologie) ontwikkelingen.
  • Het ongrijpbare meetbaar maken.
 • Muziek en kunst

Onze missie:

Wereldwijde verdubbeling van positief gedrag bereikt in 2030

 

Visie

FLR is opgericht in 2014 door Dr. Nicolet C.M. Theunissen, senior scientist, psycholoog, entrepreneur, muzikant en kunstenaar. Zij voorzag dat standaard training en opleiding je onvoldoende voorbereid op de toekomst. Want er is meer nodig dan je aanpassen aan alle technologische en sociale veranderingen. De samenleving heeft behoefte aan mensen die mee vorm geven aan de veranderende wereld. Mensen die bij kunnen dragen aan een welvarende, positieve toekomst. Dat is de uitdaging die FLR oppakt.

Wetenschap èn Praktijk

FLR doet toegepast onderzoek volgens de wetenschappelijke standaarden, waarbij gezocht wordt naar concrete oplossingen voor de praktijk. FLR neemt de combinatie van wetenschap en praktijk zeer serieus en is pas tevreden als een bedrijf of organisatie niet alleen een goed en betrouwbaar beeld krijgt van de huidige situatie, maar ook snel de mogelijkheden ziet voor toekomstige verbeteringen.

Klein bedrijf met grote ambities.

FLR werkt aan “Wereldwijde verdubbeling van positief gedrag, bereikt in 2030”. Een stevige ambitie geïnspireerd door de bekende Sustainable Development Goals (SDGs). Deze doelen moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Dat kan alleen als mensen er echt voor gaan, hun positief gedrag inzetten om dit voor elkaar te krijgen. Het team van FLR ontwikkelde hiervoor het innovatieve e-changing: digitale didactiek voor gedragsverandering en bijpassende software plus implementatie-advies. Toegepast in onze eigen webapps Leerbaas.app en MooierMens.app en in maatwerk webapps voor klanten. Onder de naam BetterYourself.app wordt een Engelstalige versie van MooierMens.app ontwikkeld. Zodat ook buiten Nederland mensen gestimuleerd worden om bij te dragen aan een mooiere wereld. FLR is partner in het SDG Nederland netwerk.