Hoe Sound of Balance begon

Toen ik pas in Apeldoorn kwam wonen bezocht ik nog wel eens een jam-sessie. Op één van deze sessies kwam ik een zangeres tegen met een bazuin van een stem en geen enkele angst of gene om deze te laten horen. Ook al was het een sessie: ze ging er voluit voor. Daar heb ik een groot respect voor.

Ik heb haar dan ook enkele dagen later gevraagd of ze koffie met me wilde drinken om over de muziek te praten. Daar is ze op in gegaan. We hebben heerlijk zitten praten over muziek en wie wat heeft in de muziek heeft gedaan. Nicolet komt uit de elektronische pop wereld en ik uit de pop, soul en easy jazz. Veel grotere verschillen heb je bijna niet. Maar wat een heerlijke ontmoeting. Onze opvatting over hoe je muziek maakt en wat daarin belangrijk is was helemaal niet zo verschillend. En daar vonden we een grote overeenkomst in interesses. Tot mijn grote vreugde bleek Nicolet ook nog eens zelf nummers te schrijven. En zo hebben we aan het einde van ons gesprek een afspraak gemaakt om samen muziek te gaan maken.

En zo geschiede het. De eerste bijeenkomst was van dien aard dat we allebei het gevoel hadden dat we samen op een leuke manier muziek zouden kunnen maken. En zo ontstond er een zoektocht. En dat was nodig gezien onze verschillende achtergronden. In deze zoektocht hebben we van alles geprobeerd, gespeeld, aan gesleuteld, weer afgekeurd en opnieuw begonnen. Het proces was leuk en ik heb er erg veel plezier aan beleeft en doe dat nog steeds. En ook Nicolet was blij met de samenwerking.
Tijdens onze experimenten hebben we een aantal songs gevonden die we allebei zagen zitten en op een geheel eigen-wijze hebben aangepast en vertolkt. Zowel oude jazz songs, nieuwe popsongs en eigen werk van Nicolet hebben we aangepakt. Sommige songs hebben we behoorlijk veranderd en gedurfde veranderingen in gemaakt. We hebben zogezegd een balans gevonden in onze eigen stijl en een nieuwe stijl gecreëerd. De stijl van ‘Sound of Balance’.
Inmiddels zijn we zo ver om ons aan jullie te presenteren in een korte, maar pakkende performance. Dit zal niet al te lang meer duren. Daarvan gaan we jullie zeker op de hoogte houden.

– Dirkjan Thiescheffer

Prachtig verwoord DirkJan. Ik ben ook blij met onze samenwerking.

Nicolet