Een betere wereld begint bij jezelf!

Kom op jouw manier in actie voor een betere wereld. Wij helpen je de 17 Sustainable Development Goals in praktijk te brengen. Samen zorgen we voor duurzame ontwikkeling! Want een betere wereld begint bij jezelf!.

Hoe ziet een betere wereld eruit?

De Verenigde Naties hebben 17 doelen opgesteld voor een betere wereld. Deze doelen, de Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, gaan over grote problemen zoals armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Het totale doel is ervoor zorgen dat alle mensen wereldwijd het goed hebben. Dat is belangrijk voor nu en voor de toekomst.

Waarom zijn de Sustainable Development Goals belangrijk?

De SDG’s zijn niet zomaar gekozen. De 17 doelen zorgen ervoor dat overheden, organisaties en bedrijven wereldwijd de juiste vragen stellen en samenwerken. Er wordt steeds naar alle doelen gekeken, zodat een aanpak van armoede niet in de weg zit voor de aanpak van klimaatverandering. Zo wordt op allerlei manieren samengewerkt aan welvaart, omgaan met de aarde en omgaan met elkaar.

Ook jij kunt met persoonlijke acties bijdragen aan deze werelddoelen. Misschien doe je al veel, misschien nog niet of weet je het niet zo goed. In praktijk blijkt dat bijdragen aan SDG’s niet altijd eenvoudig is. Ze zijn zo breed geformuleerd dat elk land zich er in kon vinden. Helaas is het daardoor onduidelijk wat je nou precies zelf kunt doen. Hoog tijd dus dat daar wat aan werd gedaan. We hebben daarom een grote hoeveelheid aan mogelijke acties op een rij gezet. Acties waarin je alle 17 doelen terugvindt. En vervolgens hebben we die na wetenschappelijk onderzoek gegroepeerd tot acht SDG-actiethema’s:

  • Verdedig mens en planeet
  • Leef als een hippie
  • Verbeter de wereld
  • Bescherm de natuur
  • Gebruik duurzame energie
  • Kies voor eerlijk delen
  • Zorg voor mensen
  • Steun onderwijs

Met de actiethema’s kun je op een laagdrempelige manier bijdragen, op jouw manier. Een betere wereld begint bij jezelf. Dus jouw acties zijn belangrijk! Samen zorgen we voor een betere wereld!

Meten is weten!

Als je wilt weten waar je staat dan kun je de vragenlijst Betere wereld invullen. Daarmee krijg je een beeld van wat je al doet, maar ook een idee van wat je zou kunnen doen. Misschien maak je makkelijk bewuste keuzes voor een gezond en duurzaam leven, maar weet je niet zo goed hoe je kunt bijdragen aan gelijkheid of wat je kunt doen tegen armoede. De vragen en de feedback kunnen je op ideeën brengen en verder helpen.

De vragenlijst Betere wereld meet aan de hand van 55 stellingen hoe jij bijdraagt bij de SDG-actiethema’s. Je beantwoordt de stellingen met jouw ervaring van de afgelopen week. Door de vragenlijst op een later tijdstip nog een keer in te vullen, kun je je vorderingen bekijken.

Logo MooierMens.app, (c) Future Life Research 2021
Logo Leerbaas.app, (c) Future Life Research 2021
Werken aan een betere wereld voor je organisatie of jezelf?
Neem een abonnement op MooierMens.app. Vul de vragenlijst Betere wereld in en kijk hoe jij ervoor staat. Met onze modules kun je gelijk in actie komen voor de SDG-actiethema’s.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief:
Wil je samen met je leerlingen of studenten (10 t/m 18 jaar) werken aan een betere wereld?
Ga dan naar Leerbaas.app. Neem een abonnement op Leerbaas.app. Laat je leerlingen en studenten de vragenlijst Betere wereld invullen en bespreek de resultaten.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief: