Dag MijnDeugden.nl, hallo MooierMens.app!

Nieuwsbrief juni 2019 – We leerden van de ervaringen met MijnDeugden.nl. zodat we je nu een betere online ervaring te kunnen bieden. Daar hoort een nieuwe naam bij: MooierMens.app. Je bent welkom!

Twee jaar MijnDeugden.nl

Twee jaar geleden op 18 mei 2017 geleden telden we af voor de beta-lancering van MijnDeugden.nl. We hebben getest, gepionierd en doorontwikkeld. We leerden van de mensen die hun ervaringen met ons hebben gedeeld terwijl ze aan de slag gingen met de inspirerende, praktische modules. Het ging best lekker, maar niet goed genoeg.

Zelfde ambitie

Een jaar geleden vertelden we over onze missie: Wereldwijde verdubbeling positief gedrag bereikt in 2030. Een stevige ambitie geïnspireerd door de bekende Sustainable Development Goals (SDGs) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, de opvolgers van de millenniumdoelen. Deze doelen moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Dat kan alleen als mensen er echt voor gaan en hun positieve gedrag inzetten om dit voor elkaar te krijgen. Daar dragen wij graag aan bij via onze leuke en praktische modules. Maar dan moeten de mensen daar wel gebruik van maken. Dat kon beter, we hadden een paar uitdagingen.

Uitdagingen

“Waarom mogen we het niet gewoon over positief gedrag hebben, in plaats van over deugden”. We kozen eerder voor deugden, een heel oud en bekend woord. Het nadeel van een veel gebruikt woord is dat iedereen het anders uitlegt. Dat bleek in praktijk toch lastig. Het resultaat van deugden is positief gedrag waarmee je een mooier mens wordt. Vandaar het motto “Maak jezelf een mooier mens!” Na diverse brainstormsessies werd de nieuwe naam dus: MooierMens.app. Met hetzelfde motto en hetzelfde Mooi Mens icoon. Vervolgens zijn we met een stofkam door alle teksten gegaan. Alleen de Deugdenspiegel hield deugden in de naam. Want we blijven trouw aan waar we vandaan komen. Verder gaat het overal over positief gedrag. En dat je daar meer aan kunt doen. Lekker duidelijk toch?

“Kunnen jullie niet een app maken of zo, ik wil ook met mijn mobiel aan de slag met positief gedrag.” Oei, dat is ook wat, hebben we de site zo gemaakt dat je met elk apparaat aan de slag kunt, weet niet iedereen dat! Sterker nog, je kunt gewoon swipen met je mobiel. Het is namelijk een zogenaamde webapp. Je hebt wel wifi nodig, maar dan kun je ook overal en met alles aan de slag. Om dat te benadrukken heet de website in plaats van .nl nu .app, dus MooierMens.app. En omdat we toch bezig waren hebben we meteen de hele website opgefrist.

“Jullie hebben zoveel leuke modules, maar daardoor zie ik door de bomen het bos niet meer”. Dit soort opmerkingen hoorden we te vaak. Daar hebben we wat aan gedaan: bij MooierMens.app word je stap voor stap begeleid bij het kiezen van de modules die het best bij je passen. Bovendien is er nu een eCoach, je gids en begeleider op het MooierMens.app platform. En voor de mensen die liever zelf kiezen: dat kan nog steeds.

“Ik heb mijn positieve gedrag gemeten met de Deugdenspiegel, en nu?” De meeste van jullie hebben deze module gedaan. Met die populaire module heb je nog maar een fractie ontdekt van wat er mogelijk is. Dus het wordt hoog tijd voor meer introductie: bij MooierMens.app begin je met de module De Kennismaking. Hierin ga je verschillende manieren ontdekken om je positief gedrag te bekijken en te verbeteren. Zo ontdek je hoe jij de webapp kunt inzetten voor jouw doelen.

Foto: Sam Hood (1928) Inspecting the airtight box for Murray the Escapologist show at the Tivoli. Gedownload en bewerkt door MooierMens.app op 13-04-2018. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:SLNSW_66342_Inspecting_the_airtight_box_for_Murray_the_Escapologist_show_at_the_Tivoli.jpg
Foto: Sam Hood (1928)

“Erg leuk die Coins en leuk dat je voor een klein bedrag al een module kunt doen. Maar daardoor moet ik er elke keer opnieuw over nadenken of ik iets wil aanschaffen, dat geeft toch een beetje een drempel. Kan ik niet gewoon lid worden?” Ja dat kan! Nadat je de gratis Kennismaking hebt gedaan kies je een lidmaatschap. En dan kun je zoveel aan je positieve gedrag werken als je wilt. We zijn dus een soort Netflix voor positief gedrag geworden! De Coins zijn er nog wel, maar dan om te sparen voor extra’s. Als je een module van een paar dagen afrondt, krijg je ze vanzelf.

Hernieuwde Kennismaking

We zouden het superleuk vinden als je (weer) op bezoek komt. Met de module De Kennismaking ontdek je hoe jij met MooierMens.app je positief gedrag verdubbelt.
Log in en doe gratis mee met de module. Deze duurt 7 dagen. Elke dag werk je ongeveer 30 minuten aan kleine opdrachten. Tijdens de module kun je altijd een beroep doen op de eCoach. Dus wacht niet langer en probeer het eens.

Welkom!

 

Nicolet Theunissen