Dr. Nicolet over het afscheid van de 1,5 meter

Afgelopen zaterdag nam Nederland na 1,5 jaar afscheid van de anderhalvemetersamenleving. Dat zal voor velen weer even wennen zijn. Tijdens de coronacrisis deelde Dr. Nicolet (founder van MooierMens.app en Leerbaas.app) tips over hoe je om kon gaan met de beperkingen die het virus met zich meebracht. Naar aanleiding van de huidige versoepelingen besprak zij bij EenVandaag en nu.nl wat het afscheid van de anderhalvemetersamenleving betekent voor ons gedrag.

Niet langer 1,5 meter afstand

Het was één van de eerste maatregelen om corona binnen de perken te houden: 1,5 meter afstand houden. En daar zijn we inmiddels best wel aan gewend. Dat we die maatregel nu los gaan laten, dat zorgt bij sommige mensen voor gemengde gevoelens. Het kan bijvoorbeeld een beangstigend gevoel geven dat mensen ineens weer in je persoonlijke ruimte komen. Vrijdag 24 september was Dr. Nicolet te zien in EenVandaag. Als gedragswetenschapper deelde zij haar visie over het afscheid van de anderhalvemetersamenleving, en wat dat kan betekenen voor ons gedrag.

Je kunt de aflevering van EenVandaag hier bekijken. Het item over de anderhalvemetersamenleving start op 21:18.

Moeten we nu ook weer 3 keer zoenen?

Nu we niet langer 1,5 meter afstand hoeven te houden, is er één ding wat de meeste van ons liever niet terug zien komen: de ‘verplichte’ drie zoenen ook als je elkaar niet goed kent, bijvoorbeeld tijdens een oudejaars borrel voor het werk. Menigeen heeft er een hekel aan. Op nu.nl legt Dr. Nicolet uit hoe je kunt voorkomen dat je weer drie zoenen moet geven als je daar geen zin in hebt. Zeg niet wat je niet wilt maar zeg hoe je elkaar voortaan wel wilt begroeten. Zo breng je het positief.

Het hele item bekijk je op: Zo zorg je ervoor dat de ‘verplichte’ drie zoenen niet terugkomen.